CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 16, 2009

aku pun tak paham.....


Ok laa aku tipu, ader gak kuliah-kuliah agama yang aku dengor masa kat surau nie... takkan tak dengar langsung gila ngko.. tapi banyak2 benda yang aku nak share ader this moment aku rasa aku nak throw dalam blog aku nie...

malam bila ntah.. aku cam biasa, sampai isyak musti lambat punye.. ye laa aku bukan suka lepak2 dulu sebelum semayang.. aku slalu budget agak2 orang dah start semayang, aku terus masuk saf, ye laa ader orang suka chill around dulu, tanye kabor, latest update kat tmn aku... aku takde lerr, biasa that part aku buat lepas semayang kat tpt makan...

so tak spt biasa lepas abis je solat takde doa terus Ustaz jemputan nie start kuliah agama... aku bab-bab nie takde hal lagi pasal ader gak baca bab-bab amalan rasululloh nie, so takde hal laaa yang penting solat jemaah tu solat dah selesai... tgh ceramah Ok lagi bab ap yerr??... (Hmmm dah lupa siutt.. hahahahhahahaha...) tapi mula-mula intro takde hal lagi lerr...

tapi setengah jam lepas tu, tetiba ntah macam mane ustaz nie naik SUARA dan siap mencabar agar mana-mana jemaah yang buleh bawak sesapa sbg rujukan utk dia berdebat psl tarikat nie..... aku jadi mcm..

"Hek eleh mamat nie, apa hal nak tengking-tengking orang nie... kalu bukan psl bab agama dah lama dah aku maki dari JARAK JAUH dah ustaz nie..."

mungkin orang cakap aku kurang hajor tapi memang sudah panas hari tu.... ko nak berdakwah dgn cara yg lembut tak leh kerr... does he think WHAT TYPE OF MSG did he deliver to all the jemaah that night?? ko nak cabar orang untuk perdebatan dan menaikkan taraf ilmu agama ngko tak jadi masalah tapi ko masuk level apa sekarang???? pergi laaa jumpa geng2 ulamak tu, kluarkan STATEMENT BANGSAT kat atas tu baru laa betul.. ini tidak.. tak masuk akal langsung ... ko jgn pikir ko punye keras ajerr.. orang lain punye keras ko belum rasa lagi.... ridiculous.. really ridiculous....

memang aku tak mahir langsung pasal ilmu agama nie, malah aku baru nak berjinak-jinak nak melembutkan hati yg keras kejung nie.. tapi secara LOGIKnye kalu Ngko nak BERDAKWAH perlu ker NGKO menunjukkan sifat EGO BANGSAT mu itu... kalu geng jemaah VIEW seorang ustaz tu sbg seorang yg ANGKUH buleh ker jemaah tu terima lagi kuliah dia lepas nie?????

2 comments:

hazimi said...

kalau aku jadi kau mox.. aku terus bangun.. tepuk tgn..lepas tu kata kat dia.. ustaz mmg power..

tapi saya cabar ustaz pulak masuk padang..kita one on one.. one hopper aja...


pastu kata kat dia.. berlagak nih perangai syaitonnn.. Syaaiitaaannn

m.o.x said...

tak tahu ler apa kaedah dia apply bila nak bagi ceramah nie.. ader jemaah kata dia nie geng Wahabbi.. aku pulak pedulik hapa Wahabi ke Wahabun ker.. yang penting KENAPA laa nak jadi ANGKUH dalam rumah ALLAH, tang tu yang aku tak paham.. patut nye kena laa ader rendah diri walaupun ilmu tu tinggi tahap dewa.. kena pulak cabar-cabar.. apa ke bangang ko ajak geng2 yg kerja kat opis nie gi berdebat.. lain laa ko dalam majlis usrah yg dihadiri oleh cendekiawan, para2 ulama baru laa sesuai nak membahaskan isu pasal tarikat tu..

Isu sekarang aku view ustaz tu kenapa perlu ANGKUH...

next round kalu dia datang lagi aku bawak siap2 marker aku, senang criter..