CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, January 27, 2010

feel nak memblog dah datang balik dah rasanye....


(salam untuk semua pembaca)

Ya, its been a while dah aku tak mengHAPDATE blog aku nie.... aku rasa bulan nie memang bulan aku MEMBACA BLOG dan bukan menulis Blog.... aku pun heran gak apsal laaa aku duk rajin blog dan website2 pasal isu2 semasa dan agama... sedia maklum smua orang pun tahu pasal current issue nie ler.. iaitu kes Kalimah Allah ngan Fahaman Wahabi nih....

pasal 2 mende kat atas nie ler...yg banyak membuat kan aku lebih banyak membaca dari menulis.. pasal apa, pasal aku tak brapa terrer bab2 agama nih.. so pasal nak lebih memahami pasal isu2 sensitif so kena ler cari info dan study seberapa banyak yg buleh (hati kecik ini pun berkata "tu laa kecik2 dulu, nak hantor masuk sekolah agam, ko lari panjat pagar"....)

kekadang tu memang dah bukak dah blog nak update ntah kenapa time2 tu lerr nak click kat blog ngan benda lain dan bermula laaa episod pembacaan dan pentelaahan ilmu2 yang ader.... aku lebih kepada nak memahami kenapa lerrr pihak2 yg terbabit berani menyuarakan pendapat masing2 tanpa mengambil kira dari sudut aqidah itu sahaja.... bukan setakat baca jer aku rasa, habis smua orang tak kira level aku interview tanye diorang punye view pasal benda nie.... rasa cam reporter laa pulak... hehehehehhe....

yer lerr... yg banyak bagi komen pun bukannye orang lain, orang melayu islam kita jugak.. kena pulak bila aku baca statement diorang rasa mcm something wrong ajer view diorang nie..... dua benda nih dua isu yg berbeza tetapi direction KEMUSNAHAN yg dibawak tetap sama iaitu dgn niat utk "ROCK THE BOAT" itu shj kesimpulan yg buleh aku buat....

aku punye "Stand" utk kes nie adalah... 2 benda nie memang aku tak berkenan... pasal 2 kes yg berbeza nie sama jer soalan aku nak tanye kat mereka2 yg menyokong benda nie iaitu KENAPA dan PERLU ker smua nie????.. aku nak hurai karang jadi panjang laa pulak dan jadi cam malaysiakini laa pulak blog aku... hehehehehhehe...

bukan politik yg menjadi isu utama bagi aku sekarang tapi aku lebih risaukan dari sedi AKidah, itu sahaja...... jgn berbicara pasal kebebasan bersuara dan kebebasan pengamalan dari segi amalan kerna kita bukan pakar dan ternyata pastinye setiap pendapat yang kluar dari mulut2 mereka yg takde ilmu sgt nie, confirm ader pengaruh2 kesesatan kat situ.... itu sahaja.....

bukan apa karang takut free-free jer mati bukan dengan kalimah....

3 comments:

Dian Noriza said...

finally! lama giler menyepi... :)

m.o.x said...

tu laa pasal... baru perasan tahun baru nie this is my first entry... huhu....

Anonymous said...

dah brneti memblog ke mox?